Вълците вият в гората, те бият кучето вързано на двора  

28 януари, 2009

След вчерашния екшън, председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов коментира, че инструкциите за работа при отвличане на полицията трябва да бъдат сериозно обмислени. Спасов заяви още, че трябва да се намери отговор на въпроса как Блажев се е сдобил с оръжие и е станал охранител. Според Ваньо Танов обаче “има достатъчно инструкции за това как се действа в подобни ситуации”. “Въпросът в случая е дали тези инструкции се четат и спазват”, каза Танов.
Режимът за притежание на оръжие преди години бе много по-строг. Промениха се нещата, сега можеш да си изкараш документи от личния си лекар, че си психически здрав, за да кандидатстваш за оръжие, което на фона на нещата, които се случват на запад и в САЩ – тези безразборни стрелби, не е редно”, заяви Ваньо Танов и допълни, че охранителите трябва да бъдат проверявани. “Не може човек който е регистриран в психодиспансер да бъде охранител и да носи оръжие”, посочи експолицаят.
“Строгостта на режима за притежание на оръжие не означава спазване на неговите изисквания. И в момента той е достатъчно строг, но проблемът е, че никой не го спазва”, заяви Борил Кацаров.
По отношение притежанието на оръжие в България режимът трябва да се затегне, особено по отношение на проверката за психическата устойчивост на лицата, които имат право да притежават каквото и да било оръжие - не само ловно, но и останалите нарезни оръжия.
"Охранител в буквалния смисъл на думата - бодигард, трябва да има психофизически данни много добри, много добри показатели. След като носи оръжие трябва да има много голямо ниво"
Да се затегне режимът за издаване на разрешителни за оръжия, както и да се въведе обучение за действия в критични ситуации във всички транспортни фирми, предлагат депутати от ОДС.
Той не е имал разрешение за оръжие и то е било незаконно. Димитров отбеляза, че днес ще направи проверка на фирмата, където Блажев е работил като охранител.
Димитров каза още, че оръжието на Блажев е незаконно и е било закупено "от пазар в София", така твърдял Мирослав. Тепърва ще правим проверка на охраниелните фирми, как е възможно чомек, който е освидетелстван психически за работи в охранителна фирма.
С аморално оръжие модел ПСМ, което е забранено за използване и може да пробие дори и бронежилетка, похитителят на пътуващия по посока София-Варна автобус е заплашил пътниците. Куршумът бил с изместен център, а оръжието - заредено. В багажа на 33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево са намерени още електошокови палки и други подобни съоръжения.
След като оръжието на пишман-терориста е било незаконно, защо не се коментира незаконното разпространение и притежание на оръжие, а все за законните се хващат?
Този месец имам нормално 350-400 посещения на блога си дневно, тези дни се завишиха на 516, 582 и 641 - предполагам заради търсенето на инфо за психотестове и за пистолет ПСМ. За някои е било полезно, но за други - не особено, като гледам горните дилетантски определения за "аморалност" на едно парче желязо.
Питам се обаче, защо похитителят е купил този ПСМ, който стреля със забранени у нас патрони, предполагам не е имало друго на пазара в момента.
И от какъв зор му е поставил заглушител?

Изпрати публикацията по електронната поща


2 коментара: to “ Вълците вият в гората, те бият кучето вързано на двора

  • megat
    29 януари, 2009 08:59  

    Hi!! Your blog are very nice and more info. I hope follow my blog and please click my google ads.

  • Анонимен
    29 януари, 2009 14:16  

    Изобщо в медиите /а оттам и обществото/се формира АБСОЛЮТНО грешно отношение към оръжието-това е още едно потвърждение за стремеж към манипулиране на и без това кретенясалия народ.Никой не коментира НЕЗАКОННОТО притежаваното оръжие-коментира се оръжието/даже и кретенски наречено АМОРАЛНО/Налагат се изводи, обобщения,изработват се мнения.Чиято единствена цел е "изработването" на свободата.
    Аман от кретени!

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.