Клуб по ловна стрелба “Пиргос”  

23 януари, 2009

Клуб по ловна стрелба “Пиргос” беше учреден на 12.04.2007 г. от група симпатизанти на спортната ловна стрелба. Учредителите бяха обединени от идеята да се възстановят традициите на този атрактивен олимпийски спорт, които съществуваха в Бургас до неотдавна и да се запълни една празнина в спортния живот на града.
С устава на клуба бяха поставени високи цели пред клубното ръководство и всеки клубен член - цялостно развитие на спорта ловна стрелба, финансово, организационно и спортно техническо осигуряване на подготовка на състезатели от всички възрастови групи в спортните дисциплини “СКИЙТ”, “ТРАП” и “СИЛУЕТ” за участие в турнири от държавния спортен календар, а така също и повишаване спортно-стрелковите умения на своите членове и въобще на всички любители на ловната стрелба, които желаят да практикуват този спорт.
Клубът е учреден под формата на сдружение с нестопанска цел и е определен за извършване на обществено полезна дейност в областта на физическото възпитание и спорта и като такъв е вписан в Централния регистър при Министерство на правосъдието под № 20070522008. Клубът е приет като редовен член в Българската федерация по ловна стрелба и също така е вписан в Националния регистър на лицензираните спортни организации и членуващите в тях спортни клубове под № 1-043-012 при Държавната агенция за младежта и спорта.
Понастоящем клубните тимове са редовни участници в държавните турнири и държавното първенство, администрирани от БФЛС. Наред с това турнирите от клубния спортен календар добиха голяма популярност както сред клубните членове, така и сред любителите на стрелбата. Изключително атрактивни за любителите на лова са турнирите в дисциплините “СПОРТИНГ” и “БЯГАЩ ГЛИГАН”, тъй като те се доближават в максимална степен до стрелбата по време на реален лов и са добър начин за отдих и повишаване на стрелковите умения извън активния ловен сезон.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.