Осъдиха двама на 4 г. затвор за производство на оръжие  

22 юли, 2008

Състав на Районния съд в Казанлък наложи осъдителни присъди на двама мъже, задържани в нелегална работилница за производство на оръжие в Бузовград. 49-годишният Румен Николов от Казанлък и неговият съгражданин Христо Мирчев, на 54 години, бяха арестувани на 14 май в къща, пригодена за работилница в казанлъшкото село Бузовград.
При извършения оглед са намерени и иззети различни по вид и марка газови пистолети в различна степен на преработка в бойни: четири на напълно преработени в бойни газови пистолета, 19 пистолета в процес на преработка и 13 непреработени. Сред иззетите боеприпаси са 150 бойни патрона кал. 9х19 мм, множество части за оръжие, прибори, инструменти и екипировка за производство на оръжие.
Срещу мъжете бе повдигнато обвинение по чл. 337 и 339 от Наказателния кодекс. Съдът наложи ефективна присъда от четири години "лишаване от свобода" на Румен Николов и условна присъда от една година “лишаване от свобода” с три години изпитателен срок на Мирчев. До присъдите се стигна след споразумение между подсъдимите и прокуратурата. При тази съдебна практика подсъдимите се признават за виновни, а след като съдът одобри споразумението, те не могат да обжалват присъдите.
"Делото приключи с осъдителни присъди в много кратък срок, само два месеца от извършване на престъплението", коментира пред Дарик наблюдаващият производството прокурор Кръстин Кацаров. Николов е с постоянен арест от 16 май, когато съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. 49-годишният мъж тогава е в изпитателен срок на условна присъда по старо дело за преработване на оръжие. Неговият съгражданин, който също бе задържан в нелегалната оръжейна работилница, към момента е с мярка за неотклонение “подписка”. Около 200 лева са взимали за пистолет задържаните в Бузовград, обясниха пред Дарик разследващи.

Изпрати публикацията по електронната поща


1 коментара: to “ Осъдиха двама на 4 г. затвор за производство на оръжие

  • Unknown
    22 юли, 2008 18:31  

    49-годишният мъж тогава е в изпитателен срок на условна присъда по старо дело за преработване на оръжие

Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.