Смотаняци (епизод 1747)  

16 юли, 2007

Врачанин се опита да излъже полицията за кражба на личното си оръжие
63-годишен врачанин излъга полицейските служители, че са му окраднали постолета, свидетелството за управление на МПС, 2 дебитни карти и 2000 лв. Това съобщиха от ОДП-Враца. В хода на разследването се установило, че мъжът с инициали Д.А.И. е инсценирал кражбата, за да прикрие, че на 12 юли след употреба на алкохол е загубил личното си оръжие – боен пистолет марка "Байкал" – калибър 9/18 мм, разрешителното за него и останалите карти , пари и лични вещи. От полицията уточниха, че част от заявената сума пари и документите са открити в землището на с. Горно Пещене
____________________

НАШ ПОЛИЦАЙ СЕ ПРОСТРЕЛЯЛ СНОЩИ
ОДП-МОНТАНА съобщава: НА 15.07.07Г. ОКОЛО 00.10Ч. Е ПОЛУЧЕНО СЪОБЩЕНИЕ В ОДЧ НА РПУ-БЕРКОВИЦА ОТ 40-ГОДИШНИЯ Г.В. - СЛУЖИТЕЛ НА РПУ-БЕРКОВИЦА, КОЙТО Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ СЕ Е ПРОСТРЕЛЯЛ С ЛИЧНИЯ СИ ПИСТОЛЕТ В ДОМА СИ В ГР.БЕРКОВИЦА. ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОВЕРКА ПО СЛУЧАЯ Е СФОРМИРАНА ГРУПА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА НАЧАЛНИКА НА РПУ-БЕРКОВИЦА. ПОСТРАДАЛИЯТ Е НАСТАНЕН В МБАЛ-БЕРКОВИЦА ЗА ХИРУРГИЧНА ИНТЕРВЕНЦИЯ И ЛЕЧЕНИЕ. СЪЩИЯТ Е С НАРАНЯВАНЕ НА ЛЕВИЯ КРАК В ОБЛАСТТА НА КОЛЯНОТО, БЕЗ ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА. ИЗДАДЕН Е ТАЛОН ЗА КРЪВНА ПРОБА. ОТ ИЗВЪРШЕНАТА ПРОВЕРКА Е УСТАНОВЕНО, ЧЕ Г.В. В МОМЕНТА НА ИНЦИДЕНТА Е БИЛ В ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК. В ПОСОЧЕНИЯ ЧАС ПРИ ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЧНИЯ СИ ПИСТОЛЕТ Е ПРОИЗВЕЛ ИЗСТРЕЛ И СЕ Е САМОНАРАНИЛ. ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНА СЛУЖЕБНА ПРОВЕРКА. РАБОТА ПРОДЪЛЖАВА РПУ-БЕРКОВИЦА.
____________________

14-годишен се простреля при игра с пушка
Четиринадесетгодишно момче от град Лясковец е прието в болницата в Горна Оряховица, след като се простреляло със самоделна пушка. Инцидентът станал около 12 часа днес в дома на 14-годишния Николай Х. на улица "Петър Берон" в Лясковец. В присъствието на своя баща момчето разглеждало неговата самоделната въздушна пушка, преправена в огнестрелна, 22 калибър. При игра с оръжието детето се простреляло в гърдите.
Веднага след инцидента момчето е откарано в болницата в Горна Оряховица, където е оперирано. Хирургът д-р Драгош Методиев заяви, че след операцията детето е в стабилно състояние и няма опасност за неговия живот. Куршумът е засегнал белия дроб, но след операцията няма да има сериозни последици за здравето на Николай, увери д-р Методиев.
По случая е образувано полицейско дознание срещу бащата на пострадалото дете, информираха от ОДП.

Затова няма да се уморя да напомням:
Спазвайте правилата за безопасно боравене с оръжие!

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.