По-добре порно вместо клипа на Андреа  

02 юли, 2007

Гадно е мутра с кървав пистолет да е секссимвол

...
Трябва да ви разкажа с извинение един чалга клип. Андреа,
поредното силиконено свлачище в този жанр, вечната жена без фамилия, както е установено да се казват чалга певиците (за улеснение на по-простата публика), е направила върховно усилие да ни разкаже визуално историята на нашето съвремие. Тя пее за един човек, без който не може. Дотук това си е чиста и проста естрада. В клипа й обаче мъжът, без който тя не може, е една мутра. Дотук това си е чиста и проста чалга. Но в един момент става сбиване в този клип. Тичат яки мъже - бият се. Нещо се случва. Андреа, пеейки, влиза в банята си. Чиста и проста баня. Само че там мутрата си мие кървавите ръце. Истинска кръв, ви казвам, бял пешкир, скъпа баня, човешка кръв. До пешкира - пистолет. Голям пистолет. Андреа разбира в кого е влюбена. Тя е леко разочарована. По телевизията дават новинарски кадри - тя ги гледа. Кадрите са на Си Ен Ен, а текстът като бар отдолу е "уан ман килд". Убит е човек. От гаджето на Андреа в този клип. Тя май е разочарована. Качва се в разочароващ "Мерцедес SLK" и тръгва да бяга по една писта. Зад нея кара доста дълго едно "Ауди А6". Надпреварват се. Аудито засича мерцедеса. Той, мутрата, с разперени перки отваря вратата на мерцедеса (на Андреа), откъдето тя излиза и се хвърля виновно и обичливо на врата му. Клипът свършва страшно - мутрата с едната ръка прегръща Андреа, а другата, в която държи пистолет, се отпуска. И пистолетът е затъкнат в колана. Любовта е по-силна от всичко. Затъмнение.

Адова история. Толкова грозна, колкото самият живот не може да е. Това гледат малки деца и това желаят. Лъвчето Сунар е застреляно. Татко Барба е изнасилен. Куклата Барби удря Дядо Коледа с пакет кокаин по главата. Човекът паяк чука кокошки. По-добре децата да гледат такива сценарии, не клипа на Андреа. А децата гледат "Планета". Кървави ръце в клип на младо момиче. Пистолет, с който те правят секс. В клипа липсваше само налапването на дулото, за да стане ясно, че пищовът е основен сексуален атрибут на чалгата. Музика за душата. Гадно. Мегагадно.

Това е порнографията. Сравнете я с лежерната и естествена песен "Секс ин дъ морнинг" на "Остава". Сравнете я с порнофилм. Порнофилмът е полезен и нравоучителен - там никой никога не умира, няма убити с възглавница хора, а момичета прегръщат яки мъже с истински пениси и без пистолети.

Порнографията е полезна. Андреа - не.

Цензурата е задължителна. Не мога да повярвам, че го казвам.

Не е казано в сайта, но статията е на Мартин Карбовски, с когото в случая аз съм тотално съгласен.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.