Противоядрени бункери вървят по $120,000  

18 юни, 2007

Перспективна ниша за бизнес напипа немската компания ABC Guard. Базираната в Хановер фирма стартира масово производство на бункери за защита от ядрени оръжия. Убежищата побират до седем човека и струват около 120,000 долара, съобщи The Sunday Telegraph.
За два месеца от откриването на поръчките заявки са направили над 200 клиента. Бункерите се продават с рекламното послание "Безопасно място в несигурния свят".
Новите къщички защитават от ядрено, химическо и биологично оръжие, твърди производителят. Хората могат да се крият в бункера и при природни бедствия.
Стандартният бункер има размери 6,7 х 3 метра. Стените са направени от стомана и са покрити с 30-сантиметров бетонен слой. Системата за поддържане на живота в бункера осигурява един месец престой в него.
Монтажът на бункера отнема около една седмица. Съоръжението се вкопава в мазето или в градината.
Производството на бункерите е отговор на многобройните заплахи в съвременния свят. Тероризмът, глобалното затопляне, възобновяването на Студената война и опасността от природни катастрофи са основните аргументи на немския производител в убеждаването на клиентите в нуждата от по-специална защита.

Изпрати публикацията по електронната поща


Обектите на авторски права се ползват тук с разяснителна и учебна цел, обзор или като цитати при критика или коментар.
Всички преводи и неподписани отдолу вляво текстове са собственост на Hacko.
Pishtov.com и Pishtov.blogspot.com не реализират приходи от дейността си. Credits: Amanda, Oleg Volk.